Zpět na články
12. 2. 2024

Revoluce ve vytápění: Jak hybridní peletový kotel od Benekovu definuje budoucnost vytápění

Společnost BENEKOV se nebojí inovativních přístupů. Nyní svým unikátním hybridním kotlem předběhla trh zhruba o 10 let. V tuzemsku je jedinou společností, která má tento výrobek ve své nabídce a v Evropě nalezneme jen 3 další. Co jsou hlavní benefity tohoto výrobku?


Hybridní řešení – peletkový kotel s tepelným čerpadlem

Inovativní řešení v oblasti domácího vytápění přichází s hybridním tepelným zdrojem BENEKOV H 25/10, který kombinuje peletový kotel s tepelným čerpadlem a venkovní jednotkou. Tento systém je navržen pro efektivní využití nejekonomičtějšího zdroje tepla, a to na základě aktuální venkovní teploty, cen dřevních pelet a elektřiny.

Společná řídící jednotka Siemens vyhodnocuje ekonomiku provozu podle venkovní teploty, ceny za dřevní pelety a ceny za elektřinu. V provozu je ten ze dvou zdrojů, který dokáže aktuálně vyrábět teplo za nižší náklady

Mezi hlavní přednosti hybridního peletového kotle patří nejen úspory na nákladech na vytápění díky adaptabilnímu výběru způsobu vytápění, ale i možnost postupného rozšíření systému. Začít můžete s peletovým kotlem a v případě potřeby jej doplnit o modul tepelného čerpadla.

Navíc, díky integraci tří zdrojů tepla (tepelné čerpadlo, peletový kotel, elektrokotel) v jednom systému zůstává vytápění domácnosti zajištěno i během servisu nebo údržby jednotlivých komponent. Ovládání celého systému je centralizováno do jedné řídící jednotky, což zvyšuje komfort a přehlednost správy vytápění.


Nezávislost na distribuční síti

Unikátnost hybridního systému BENEKOV je ještě umocněna možností kombinace s fotovoltaickou elektrárnou a bateriovým úložištěm. Tato kombinace umožňuje domácnostem dosáhnout téměř nulových nákladů na elektřinu a vytápění během teplejších měsíců a zároveň zajišťuje dostatečný zdroj energie pro provoz v zimních měsících. V případě výpadků elektřiny může takový systém udržet rodinný dům v teple i během nejchladnějších období.

Tato revoluční kombinace nejen snižuje energetické náklady, ale také přispívá k udržitelnému rozvoji a ochraně životního prostředí.



Flexibilní řešení pro různé typy objektů

Hybridní kotel nabízí optimální řešení pro širokou škálu použití. Jeho využití není omezeno pouze na moderní zateplené domy, ale je vhodný i pro starší nebo větší nezateplené objekty. Flexibilita tohoto systému umožňuje efektivní vytápění domů s různými energetickými potřebami a architektonickými charakteristikami.

image
image
image

Články, které by Vás mohly zajímat

Najdete zde klíčové informace a odborné rady pro chytré investování, vše pohromadě na jednom místě.
Zobrazit všechny články