Zpět na články
5. 3. 2024

Od odklízení kamení k vedení developerské společnosti

Od nošení kamení k úspěšné developerské společnosti. Tak by se dala ve zkratce popsat cesta pana Savynese, majitele úspěšných developerských společností Henderson Invest a Společenství stavebních strojů. Proč se na tuhle cestu vydal a jaké úspěchy na ní sklízí?

Pan Savynes se ke stavebnictví se dostal díky svému otci, a to už v útlém věku. Ten ho totiž v jeho 12 letech vzal na stavbu Lidlu na Praze 10. Zde dostal za úkol odnášet kameny. Jeho otec mu tímto uštědřil cennou životní lekci, kdy od stavby vedoucího za svou práci získal 50 Kč. Pan Savynes na tento okamžik vzpomíná, jako na čas, kdy pochopil cenu práce. 


Milník první – Nuselský most a elektrárny ČEZ

V devatenácti letech jeho cesta ve stavebnictví nabrala na intenzitě, když se začal věnovat koordinaci pracovních týmů a vyhledávání subdodavatelských zakázek. V roce 2015 se na svém profesním vzestupu podílel na sanaci Nuselského mostu a pracoval na projektu elektrárny ČEZ v Ledvicích. Zmíněný rok byl pro něj přelomový a označuje ho za začátek jeho specializace na větší stavební zakázky.

image
image
image

Nečekaná inspirace na Madagaskaru

Po nevyhovujících zkušenostech s opožděnými platbami ve veřejném sektoru se rozhodl soustředit na soukromé projekty, což mu umožnilo získat kontrolu nad finančními a organizačními aspekty svého podnikání. Inspirace přišla z nečekaného místa – během stavby školní budovy na Madagaskaru. Z této zkušenosti čerpal pro vytvoření svého vlastního CRM systému, který od té doby zefektivňuje jeho obchodní operace a komunikaci se zákazníky.


Milník druhý – developerské projekty

S příchodem covidové krize a s ní spojeného zdražení stavebních materiálů se pan Savynes strategicky rozhodl zaměřit na větší a hodnotově významnější projekty, přičemž se specializoval na rekonstrukce činžovních domů.

Jeho nedávný projekt v Mladé Boleslavi, který podpořilo více než 1000 investorů na Fingoodu, ukazuje schopnost jeho společnosti hledat nové a inovativní způsoby financování ve stavebnictví. A vzhledem k jeho ambicím do budoucna – postavit a zkolaudovat 10 tisíc m2 ročně a využít vlastní technologie pro překonání efektivity top developerských společností – se zdá, že pan Savynes má v plánu nadále ovlivňovat průmysl a tlačit na jeho inovace.

Stále máte možnost se svou investicí zapojit do dalšího projektu pana Savynse 👉 https://www.fingood.cz/investice/628

Články, které by Vás mohly zajímat

Najdete zde klíčové informace a odborné rady pro chytré investování, vše pohromadě na jednom místě.
Zobrazit všechny články