Zpět na články
26. 2. 2024

INVESTOVÁNÍ DO FIREMNÍCH ÚVĚRŮ: KLÍČ K VÝNOSNÉMU PORTFOLIU V ROCE 2024

K bohatství se neprošetříte, to už asi tušíte. V dnešním turbulentním investičním prostředí je diverzifikace klíčová pro minimalizaci rizik a maximalizaci potenciálního výnosu. Ale jak se ve všech nabídkách a možnostech vyznat a neskočit na lep?

Jednou z velmi atraktivních a dlouhodobě ziskových příležitostí pro začínající i pokročilé investory je investování do firemních úvěru prostřednictvím crowdfundingu. Těšit se můžete z vysokých výnosu i z toho, že svou investicí podpoříte rozvoj kvalitních lokálních firem.

Jak vybrat správné projekty, jak začít a na co si dát pozor? Na to se podíváme v tomto článku!

Nadstandardní zhodnocení

Investice do firemních úvěrů nabízí atraktivní výnosy už několik let v řadě. S ročním zhodnocením na mezi 10–12,5 %, se jedná o výrazně vyšší než u tradičních bankovních produktů či státních dluhopisů. Úrokové sazby zůstávají na relativně vysokých úrovních (přestože ČNB v posledních měsících opatrně velí k obratu), představují firemní úvěry lukrativní možnost pro investory hledající vyšší výnosy bez nutnosti vystavovat se vysokému riziku.

Dostatek zajímavých projektů

Fintech usnadňuje přístup investorů k zajímavým příležitostem. Na platformě Fingood mohou investoři vybírat z široké nabídky projektů a nové přibývají každý týden. Portfolio tak můžete skládat z různorodých firem a tato diverzifikace dlouhodobě snižuje rizikovost vašeho portfolia. Zajímají vás pouze projekty zajištěné nemovitostmi? Proč ne. Chcete investovat do firem z různých odvětví a lokalit? Žádný problém. Na Fingoodu naleznete vše.

Důkladná risk analýza

Žádná investice není zcela bez rizika a zbystřete, pokud vám někdo bude tvrdit opak. V zájmu každého investora je minimalizovat riziko napříč svým portfoliem. A zájmem kvalitní platformy je mít dlouhodobě spokojené investory, kteří věří nejen projektům, do kterých investují, ale i platformě jako takové.

Proto ve Fingoodu klademe silný důraz na prověření všech potenciálních rizik u zveřejněných projektů. V průběhu let jsme postavili a posílili vlastní risk oddělení, ve kterém působí odborníci s mnohaletými zkušenostmi ze známých českých bank.

Proto u každého projektů naleznete nejen textový popis každé investice v “lidské řeči”, ale také analýzu v řeči čísel (ke stažení pro přihlášené investory) a rating projektu i společnosti.

Vedení Fingoodu odpovídá na dotazy investorů

Transparentnost je jednou z našich klíčových hodnot a abychom dokázali, že to není jen klišé, nebojíme se jít takzvaně s kůží na trh. Mrkněte na záznam streamu, ve kterém  spolumajitel platformy Vít Endler a provozní ředitel Ondřej Kozel odpovídají na dotazy investorů. Dozvíte se tak více o fungování platformy a o způsobu, o aktivním řešení problematických projektů nebo jakým způsobem uvažujeme o dalším rozvoji platformy.



Fintech v čele s crowdfundingem demokratizuje investování – investice do firemních úvěrů jsou vhodné pro všechny. Jedná se o velmi výnosnou součást portfolií drobných nebo začínající investorů, kteří na Fingoodu investují od 1000 Kč. A stejně tak je tomu u portfolií pokročilých investorů, kteří investují pravidelně statisícové částky.

Prostřednictvím Fingoodu zainvestovaly tisíce investorů do projektů již více než 2 mld. Kč. Podívejte se, jak se daří celému portfoliu projektů na platformě. Data jsou aktualizovány každý kvartál.


REGISTROVAT SE A ZAČÍT INVESTOVAT


Články, které by Vás mohly zajímat

Najdete zde klíčové informace a odborné rady pro chytré investování, vše pohromadě na jednom místě.
Zobrazit všechny články