Zpět na články
21. 5. 2024 3 min čtení

Floatové sazby – výhra pro obě strany

Od začátku tohoto roku se na Fingoodu můžete setkat s úvěry s floatovou sazbou, zajímavou možností jak pro firmy, tak pro investory. Floatová sazba, na rozdíl od fixní, se mění v čase a její výše se odvíjí od referenční sazby ČNB PRIBOR, ke které je připočtena marže. Jste investor/ka a ptáte se, proč investovat do float příležitostí, když lze očekávat postupný pokles sazeb? Nebo hledáte financování pro vaši společnost a přichází vám na mysl, proč ještě nepočkat? Tento nový produkt přináší několik výhod, které si blíže představíme.

Výhody floatové sazby pro investory

Pro investory představuje floatová sazba příležitost k bezpečnějším investicím s vyšším zhodnocením svých peněz, i když se to na první pohled nemusí zdát logické. 
 

Floatová sazba se aktualizuje měsíčně, takže můžete využít aktuálních tržních podmínek ve svůj prospěch. V současné době, kdy jsou výnosy z tradičních investičních nástrojů často nízké (a o bleskově se propadajících spořících účtech netřeba mluvit), nabízí floatové úvěry možnost dosáhnout stále velmi zajímavých výnosů. Navíc, s maximální a minimální hranicí zhodnocení máte jistotu, že vaše investice nebude klesat pod úroveň PRIBOR, ani se nevyšplhá do extrémních výšin, což by projekt nebo společnost mohlo ohrozit. To zajišťuje stabilitu a předvídatelnost vašich výnosů.

 

Úvěry s float sazbou získávají projekty, které jsou dostatečně kvalitní a důvěryhodné. Pokud by taková společnost nedostala možnost úvěru s floatovou sazbou, raději by vyčkala na vhodnější podmínky v budoucnu a k investorům by se tato příležitost vůbec nedostala.

 

 

Výhody pro firmy

V současné ekonomické situaci se mnoho firem zdráhá plánovat nové investice kvůli vysokým nákladům na financování. Díky floatové sazbě mohou společnosti získat úvěr za aktuálních podmínek, ale mohou se také spolehnout, že jim nezůstane dražší úvěr “na krku”, když půjdou sazby výrazně níže. To znamená, že i firmy s kvalitním finančním řízením, které by si jinak nepůjčily, nyní mají pádný důvod zvážit investici do svého rozvoje prostřednictvím Fingoodu. 

 

Fingood tak má možnost zaujmout kvalitně řízené a spolehlivé společnosti, které by jinak v současné situaci mohli zůstat mimo dosah - aspoň na nějakou dobu, než sazby výrazněji klesnou. Více o tom jak floatové sazby fungují si přečtěte zde.

Vyplatí se tedy investovat s float sazbou?

Rozhodně. Investičních příležitostí s dvouciferným zhodnocením je poslední dobou jako šafránu, natož s dostatečným zajištěním. Investujte do úvěrů s float sazbou a budete mít jistotu, že po maximální možnou dobu získáte nadstandardní zhodnocení. Při dlouhodobém zprůměrování výnosů udržíte své portfolio výše, než když současnou situaci prováháte a v budoucnu klesne sazba natolik, že o současném zhodnocení se bude moci investorům pouze zdát. Je důležité mít na paměti, že tento typ úvěru získají kvalitní projekty, které by jinak za současných podmínek financování nepoptaly. Věříme, že tato novinka rozšíří a zpestří nabídku naší platformy a přinese užitek všem zúčastněným stranám.

 

Prohlédněte si aktuální projekty s floatem a investujte, dokud jsou sazby na aktuální výši. Nikdo nedokáže předpovědět rychlost snižování sazeb ze strany ČNB, ale ekonomové se shodují na tom, že pro tento rok je to jediný možný směr, kterým se sazby budou ubírat.

 

Vyberte si z aktuální nabídky investic s floatovou sazbou - Musílkova 11 bytový dům 

Články, které by Vás mohly zajímat

Najdete zde klíčové informace a odborné rady pro chytré investování, vše pohromadě na jednom místě.
Zobrazit všechny články