Zpět na články
7. 12. 2023

Fingood setkání aneb nahlédněte pod pokličku

Předposlední týden v listopadu proběhlo v pořadí již druhé setkání s našimi investory z řad držitelů Priority Pass. Zúčastněte se prostřednictvím našeho článku tohoto eventu také nebo si pusťte záznam z celého večera. 

Úvodního slova se ujal CEO Fingoodu Vít Endler, který shrnul zajímavá čísla a působení Fingoodu od jeho vzniku až do současnosti. Fingood za dobu svého působení poskytl českým společnostem již 1,150 mil. Kč ve více než 130 úvěrech. Díky tomu si investoři rozdělili 130,21 mil. Kč na úrocích a na jistinách jim bylo vyplaceno 684 mil. Kč.

Opomenout nemohl také významný milník v podobě získání evropské crowdfundingové licence od České národní banky. Díky ní se Fingood vydá za hranice a nabídne zajímavé investiční příležitosti ve vybraných evropských státech.

image
image
image

Risk vs obchod

Poté si slovo vzali Martin Šmajser, vedoucí Riskového oddělení a Adam Wróbel, vedoucí obchodního týmu. Druhý jmenovaný investorům představil všechny kroky, které proběhnou, než se firma dostane na platformu. Na to Martin Šmajser, který do detailu popsal proces hodnocení úvěrového klienta. Přítomným investorům také objasnil výpočet ratingu a podle jakého vzorce se stanovuje finální úroková sazba. 



Nemalou část své prezentace také věnoval procesu vymáhání problematických úvěrů. Oba pánové pak představili celkovou strategii svých oddělení.

Mobilní aplikace - pod stromeček

Po krátké přestávce přišly na řadu novinky ze světa IT, které představil Ondřej Kozel. Ten vzal investory nejprve na krátký výlet do minulosti, kde proměny platformy za poslední roky, aby plavně přešel k zásadním vylepšením v letošním roce. Za zmínku zcela jistě stojí investorská peněženka, zrychlení investování nebo nový investorský dashboard.

Protože sál byl naplněn bezmála stovkou investorů, kteří jsou držiteli Priority Passu, nemohl opomenout letošní novinky jako Investuj teď, zaplať pak, který umožňuje investovat bez předem nabité peněženky. 

Pomyslnou hvězdou večera bylo představení mobilní aplikace, která by si měli investoři možnost rozbalit pod stromeček. 


Ekosystém crowdfundigu

Program večera pomalu ale jistě vrcholil panelovou diskuzí, ke které zasedli Vítek Endler společně s Janem Kroftou, advokátem společnosti 4Business Legal, a Davidem Rybkou, majitelem společnosti Rybka Building s.r.o

Jejich hlavním tématem byly tři různé pohledy na crowdfundingové financování a celý jeho ekosystém fungování. 


Q&A s vedením Fingoodu

Společné setkání uzavřelo Q&A s vedením Fingoodu, kde členové managementu odpovídali na nejčastější dotazy z řad investorů. 

Pusťte si záznam a nahlédněte za oponu fungování Vaší oblíbené crowdfundingové platformy. 


Články, které by Vás mohly zajímat

Najdete zde klíčové informace a odborné rady pro chytré investování, vše pohromadě na jednom místě.
Zobrazit všechny články