Zpět na články
10. 11. 2023

Fingood získal evropskou crowdfundingovou licenci od ČNB

Po pečlivé přípravě a věnovanému úsilí s radostí oznamujeme zisk plné evropské crowdfundingové licence. Touto licencí splňuje Fingood veškeré legislativní podmínky ze strany Evropské unii a České národní banky. Jsme jednou ze dvou nezávislých crowdfundingových platforem v tuzemsku, která získala tuto licenci bez bankovní instituce v zádech. 

Nové evropské trhy

Se ziskem plné evropské licence se řadíme po bok několika desítek evropských platforem.  Dnešním dnem se otevírají pomyslné brány do celé Evropy, které budou znamenat více investičních příležitostí v mnoha zajímavých lokalitách.

Jednoznačně největším crowdfundingovým trhem v Evropě je Německo následované Francií či Nizozemím. „Právě tyto trhy mohou být do budoucna zajímavé i pro nás. Tréninkovým hřištěm pro nás ale bude slovenský trh, věřím, že už v příštím roce,“ vysvětluje Vít Endler, CEO Fingoodu.

Naopak nepočítáme s expanzi Fingoodu dále na východ. „Ve východní Evropě stále zůstává problémem kvalita dat nutná k posouzení životaschopnosti jednotlivých projektů,“ dodává.

Investoři se mohou těšit na mnoho novinek

Soustředit se budeme nadále i na zajímavé tuzemské projekty. „I díky licenci počítáme s tím, že v příštím roce budeme pokračovat v rychlém růstu, rádi bychom pomohli dalším českým firmám v jejich rozvoji. Dokáži si představit, že v příštím roce přes nás čeští investoři poskytnou českým firmám dvě miliardy korun,“ očekává Vít Endler.

K vyššímu komfortu investorů povede také investiční automat. Ten umožní investorům investovat automaticky do příležitostí dle jejich chuti a preferencí. Ještě snadnější reinvestování a tím i vyšší výnosy investic. 


Děkujeme všem našim investorům za přízeň a těšíme se na novou společnou etapu ve světě crowdfundingových investic.



Články, které by Vás mohly zajímat

Najdete zde klíčové informace a odborné rady pro chytré investování, vše pohromadě na jednom místě.
Zobrazit všechny články