Zpět na články
28. 2. 2024

České Švýcarsko znovu rozkvétá a s tím roste i zájem o ubytování

Jaroslav Suchánek je zkušený podnikatel s více než třicetiletou praxí. Svoji kariéru odstartoval jako importér zboží z Jihovýchodní Asie a během posledních let se mu podařilo vybudovat největší skupinu hotelů a restaurací v Českém Švýcarsku.

Pro své podnikání si vybral tento region, protože mu je velmi blízký - je to kraj, kde vyrostl a jehož charakteristiku dobře zná. Všechny své podnikatelské aktivity financoval výhradně z vlastních zisků a nyní se rozhodl pro spolupráci s Fingoodem.


Strategický rozvoj regionu

Suchánek si klade za cíl rozvíjet tento turisticky oblíbený region tak, aby přinášel užitek současným i budoucím generacím. K rozvoji regionu přispívá nejen prostřednictvím vlastních projektů, ale je také jako člen Rady Národního parku České Švýcarsko a představenstva MAS – Český sever, což je skupina zaměřující se na strategický rozvoj celé oblasti. Pan Suchánek prokázal svou oddanost regionu i během požárů v roce 2022, kdy jeho tři zařízení poskytly ubytování pro zhruba 300 hasičů.


Nárůst turistického ruchu

Po výzvách, které přinesla koronavirová pandemie a požáry, začíná České Švýcarsko znovu lákat turisty. Tento trend potvrzují jak poskytovatelé služeb, tak i statistická data.

Petr Kříž, ředitel Národního parku České Švýcarsko, komentuje: ‚‚Data z terénních sčítačů, ubytovacích zařízení, Českého statistického úřadu a mobilních operátorů ukazují, že region každoročně přitahuje velký počet návštěvníků, přičemž počty nocujících a kapacity ubytování neustále rostou a dosahují rekordních úrovní. Jako národní park budeme nadále představovat návštěvníkům jedinečnou krásu lokální přírody a aktivně pečovat o turistickou infrastrukturu.”


Reakce na rostoucí poptávku

Pan Suchánek reaguje na zvyšující se zájem rekonstrukcí hotelu The Forest Garden, který se nachází v srdci turistické oblasti, obci Mezná. Ta rozšíří kapacitu ubytování na 163 osob a nabídne moderní restauraci. Pro hosty budou k dispozici nové apartmány a na zájem ze strany firem odpovídá výstavbou multifunkčního konferenčního sálu a rekonstrukcí stodoly pro pořádání eventů. Po dni plném zážitků si hosté budou moci užít relaxaci v zážitkovém wellness s výhledem na Pravčickou bránu.

Stále mate možnost zafixovat si výnos 11,1 % p.a. s touto investicí 👉 https://www.fingood.cz/investice/632


Články, které by Vás mohly zajímat

Najdete zde klíčové informace a odborné rady pro chytré investování, vše pohromadě na jednom místě.
Zobrazit všechny články